Какъв IP адрес получавам?

При тарифи  60 Mbps , 100 Mbps и 250 Mbps , предоставеното Ви IP е реален и споделен. На план 500 Mbps се предоставят 2 реални и статични IP адреса IPV4. Това означава, че имате възможност да пуснете, примерно уеб сървър или собствена страница на Вашия компютър, която ще е видима от цял свят.

Има ли ограничения в трафика?

Не, няма ограничения.

Какви програми мога да използвам за да получа достъп до пощенския си адрес?

Можете да използвате всички популярни програми като: Microsoft Outlook Express, Eudora, ... и т.н.

Ще имам ли достъп до другите си пощенски адреси, докато ползвам интернет от Вас?

Да, ще имате достъп. Бургаснет осигурява пълен интернет достъп, така че ще можете да преглеждате пощата си в: mail.bg, abv.bg, yahoo.com, hotmail.com, gmail.com, както и всеки друг пощенски адрес, който ползвате.

Какви са адресите на Вашите POP3 и SMTP сървъри?

За POP3 и SMTP сървъри се въвежда: mail.burgasnet.com

Какви са адресите на DNS сървърите, които трябва да използвам?

Първичен DNS (DNS1): 93.155.247.2

Вторичен DNS (DNS2):  93.155.247.3

100 Mbps достъп до интернет?

Вие разполагате с максимален достъп до интернет от 100 Мб/сек. Това е максималната скорост с която Вашият рутер или компютър е свързан към ИНТЕРНЕТ чрез мрежата на БУРГАСНЕТ. Конкретната Ви достижима скорост до интернет зависи от избраният Ви тарифен план.

1000 Mbps достъп до интернет?

Вие разполагате с максимален достъп до интернет от 1 Гигабит. Това е максималната скорост с която Вашият рутер или компютър е свързан към ИНТЕРНЕТ чрез мрежата на БУРГАСНЕТ. Необходимо условие за ползване на тази скорост е Вашето оборудване да разполага с Гигабитова мрежова карта ако е компютър, или Гигабитов рутер. Конкретната Ви достижима скорост до интернет зависи от избраният тарифен план.

Ако от едни международни сайтове свалям бавно, а от други бързо информация, това на какво може да се дължи?

Проблема не е при нас. Най-вероятните причини са:
1. Въпросният сайт има някакви ограничения.
2. Въпросният сайт има някакви технически проблеми.
3. Връзката между въпросния сайт и неговия доставчик е натоварена.
4. Връзката между доставчика на въпросния сайт и друг доставчик, през който минавате за да стигнете до сайта е натоварена.

Интернет скоростта ми е много бавна. Възможно ли е причината да е вирус?

Възможно е, и дори твърде вероятно. На практика освен вирусите, така също и голям брой ad-ware(спонсорирани от реклами програми), могат да генерират огромен паразитен трафик, който чувствително ще забави връзката Ви.

Пинга до международни сайтове е с много голямо закъснение, а в същото време до сайтове от България е нормален. Това на какво се дължи?

В този случай най-вероятните причини са:

1. Имате вирус, който задръства Вашата международна линия.

2. Нямате вирус, но пък сте пуснали пиър2пиър програми, чрез които отново задръствате Вашата международна линия.

3. Нямате вирус, нямате и пиър2пиър програми, но пък теглите/ъплоудвате информация през HTTP/FTP/даунлоуд акселератор или някакви други програми/протоколи.

4. Просто по някакъв начин си използвате международната линия.

5. Възможно е да има цялостен проблем с международната свързаност за повече информация се свържете с нас на телефони: 056836399, 0878836399 .

Каква антивирусна програма да използвам?

Има много и добри, и не толкова добри антивирусни програми. Ние  Ви препоръчваме да ползвате "Nod 32 антивирус",Avast Free или AVG Free както за силни, така и за слаби компютърни конфигурации.